CUIDATGE DE LA GESTACIÓ EMOCIONAL

L’ús dels olis essencials durant la gestació i el procés del part ens pot ajudar a pal·liar gran quantitat de la simptomatologia més molesta com les nàusees, dolors musculars; ens pot ajudar a relaxar-nos i conciliar el son; a relaxar la ment. No tots els olis essencials són aptes durant la gestació i, per això, es recomanable que un professional ens ofereixi els més adequats i en les dosis correctes perquè estem treballant amb principis actius.

En canvi la vessant més interessant de l’aromateràpia s’expressa en el camp energètic i emocional. Embriagats a través del seu aroma, treballem directament amb l’olfacte i el sistema límbic.

L’aromateràpia se’ns presenta com una eina d’ajuda per a poder connectar i visualitzar emocions que portem dins nostre i ens bloquegen, ens delimiten. Els Aromes, a través de l’olfacte ens conviden a viatjar en el mon dels records, de la memòria més profunda i exposen allò que vam oblidar una vegada però que ha marcat el nostre comportament, la nostra personalitat, la nostra vida i, possiblement, la presa de moltes de les nostres decisions. Visualitzar-ho ens permetrà identificar, posar-hi nom i, des d’aquí poder treballar, tenir l’opció de canviar el punt de vista, de corregir la nostra manera de gestionar a com una vegada varem fer.

La sorpresa és que el que es presenta durant el període de gestació, és justament el que necessitem treballar per a evolucionar en la maternitat. La gestació és una etapa molt emocional i molts moments que no hem resolt en el procés de la vida es poden fer molt presents en aquest període, sobre tot durant el part. L’embaràs és n si una preparació al part, no és casualitat que es presenti un anar i venir d’emocions cridant la nostra atenció.

Apremdrem exercicis olfactius i respiracions que es permetran resoldre inquietuts afavorint que el part flueixi amb naturalitat.