• Teràpies naturals

  Teràpies naturals

  Un món de possibilitats

La nostra proposta pel treball amb infants es basa en una metodologia integrativa, que interrelaciona vàries modalitats de les teràpies complementàries: kinesiologia, reflexologia, teràpia floral i so. Tot i que, també es possible l’aplicació per separat de cadascuna. La valoració del problema a tractar, serà la que ens orientarà cap a la millor opció.

Infants Reflexologia 8

En primer lloc, utilitzar la kinesiologia, ens permet accedir a la informació del problema o conflicte prioritari, així com als remeis florals que poden ajudar en la resolució. La reflexologia, ens permet identificar i tractar a través de les zones reflexes dels peus, aquelles àrees de sobrecàrrega relacionades. Finalment, el so facilita una integració profunda de tot el treball. Aquest mètode de treball, és fruit de l’experiència pràctica dels últims 10 anys en aquest espai terapèutic.

Infants Reflexologia 6
Infants So 1
Infants So 2

En el treball amb adolescents, a més de les opcions descrites, incorporem l’art i la creativitat. En primer lloc, li proposem a l’adolescent que identifiqui el seu hobby. Seguidament, amb tècniques com el collage, l’escriptura, el dibuix o la música, segons preferències, i combinat amb la teràpia floral, li proposem un treball creatiu. D’aquesta forma, les flors afavoreixen la identificació i expressió dels conflictes no resolts, facilitant la seva gestió d’una manera lúdica.

Infants Reflexologia 9

Mitjançant aquest treball integratiu, es crea un intercanvi afectiu i un vincle de seguretat, que incideix positivament en el desenvolupament de la personalitat i en les relacions personals, fent d’aquesta metodologia de treball, una forma d’educació per la salut.

Reflexologia infantil

Amb els nens, igual que en els adults, la reflexología pot aplicar-se per problemes diversos:

 • mals de panxa
 • còlics i estrenyiment
 • pors
 • malsons
 • nerviosisme
 • problemes de conducta
 • conflicte en les relacions
 • problemes d’aprenentatge
 • problemes a l’escola

Teràpia del sò

El cos percep el seu entorn amb els sentits. En la teràpia del so amb bols tibetans, els infants experimenten amb els sentits. Aquesta modalitat, ens permet establir una comunicació en forma de joc, en el que els infants viuen la seva pròpia experiència, utilitzant principalment l’oïda, la vista i el tacte. A través del so, els infants estableixen una connexió física amb les emocions bàsiques, encetant un diàleg que va més enllà de les paraules i que els connecta amb l’entorn.

Infants So 3
Infants So 1
Infants So 4

Un dels objectius principals, és el de distracció i estímul per afavorir l’expressió espontània i intuïtiva dels sentiments i emocions contingudes.

Teràpia del so

L’experiència, ens ha ensenyat, que no ressona igual la ràbia que la incertesa o que la por. Per exemple, en la primera el nen toca molt fort i ràpid, com si intentes alliberar algun fet que li pesa molt, mentre que en les altres emocions, els tocs són més lents i espaiats. Amb aquest joc, obtenim un benefici amb una funció terapèutica, que ens ajuda a transformar pors, alliberar ansietat, estrès o emocions que el nen o nena no sap o no vol expressar, al mateix temps que ho fa d’una manera lúdica i divertida.