CURS BÀSIC DE TERÀPIA FLORAL

En aquest curs descobriràs com les flors de Bach ens poden ajudar en la nostra vida diària i en la nostra consulta clínica. Aprendràs com les paraules expressen la manera innata i intuïtiva les nostres emocions i neguits. En un recorregut per la vida del Dr. Bach i el seu sistema floral, coneixeràs els orígens, l’evolució i l’actualitat en Teràpia Floral.

També aprendràs com aquest recurs pot incidir en el benestar i millorar la qualitat de vida. El desenvolupament del curs crea un escenari d’aprenentatge creatiu, integrant teoria, pràctica i vivències personals.

Justificació

Les essències o remeis florals de Bach, coneguts popularment com “Flors de Bach”, són preparats a base plantes i arbres silvestres del bosc. En la seva essència primària, són portadors d’una informació energètica que reflexa el nostre mon afectiu.

Cada essència te una estructura vibratòria concreta que representa la seva qualitat i que es correspon amb les nostres característiques personals, creences i emocions. Podem dir que les flors de Bach posseeixen un llenguatge vibracional propi que ens ajuden a entendre i interpretar la vida, afavorint les conductes positives que ens ajuden a la comprensió dels sentiments. Bach va centrar el seu objectiu en entendre els significats que subjuguen sota la malaltia, establint una relació entre les emocions i l’origen de la mateixa afavorint la participació activa de la persona en el seu tractament.

Són remeis sense principis actius, sense els efectes secundaris propis dels fàrmacs, el que els fa compatibles amb altres tractaments i teràpies.

La creació del sistema floral va sorgir en paral·lel al procés personal del Dr. Bach, quan aquest buscava un remei per sí mateix, donant lloc a tres etapes ben diferenciades expressades en tres àrees temàtiques: personalitat, cronicitat i evolució. Bach va proposar, junt a la creació el sistema floral una teoria per a la malaltia.

El seu servei ens pot ajudar tant per afrontar els nivells d’estrès com per gestionar els diferents estats anímics. Així mateix, l’oportunitat de poder complementar els remeis florals amb el tractament convencional els converteix en un valor intrínsec per a la medicina integrativa.

Objectius:

  • Conèixer els orígens, la evolució i l’actualitat de la Teràpia Floral de Bach
  • Conèixer el concepte de salut integrativa i el paper de la Teràpia Floral
  • Saber identificar emocions i estats d’ànim a través de les flors de Bach
  • Conèixer les 38 flors del sistema floral
  • Conèixer les indicacions, contraindicacions i els efectes
  • Conèixer les evidències i els diferents usos i aplicacions
  • Aprendre com elaborar un remei floral

Dirigit a: Professionals de les Ciències de la Salut i educació.

Modalitat: Pendent de programar

Dates: Pendent de programar

Hores: Dissabtes de 10h a 14h

Preu del curs:

Docent: Neus Esmel

Metodologia: Vivencial, creativa i interactiva.

Avaluació: Treball final creatiu a partir dels resultats d’aprenentatge