Eudald Tomàs

Fisioterapeuta, posturòleg i osteòpata

Una fisioteràpia integrativa que uneix posturologìa i osteopatia realitzant una fusió dels coneixements i aptituds adquirits a través de la formació i la pràctica, amb la utilització de mitjans mecànics com la plataforma de estabilometría per a l’estudi de la postura i l’avaluació del tractament osteopàtic funcional.

 • Em dic Eudald Tomàs Esmel i sóc fisioterapeuta, osteòpata i posturòleg neurosensorial. Sempre he estat molt vinculat al món de l’esport, sobretot al ciclisme de competició, encara que l’atletisme i l’esqui també i són presents. Vaig començar a l’escola de ciclisme de ben petit, es veien més el casc i la bici que jo mateix. He competit en carretera, cicló-cros i pista. M’agrada la velocitat i la meva especialitat és l’esprint. He guanyat moltes curses i campionats i he estat seleccionat en vàries ocasions. Val a dir que a casa, la meva mare m’ajudava a mantenir-me en forma amb la reflexo, la kinesiologia i les flors de Bach, això va fer que a la vista dels resultats d’aquestes modalitats en la meva pràctica esportiva, jo també comences a interessar-me per elles, i que a poc a poc les anés incorporant als meus tractaments.

  Viure de tan a prop el ciclisme, va fer que ja des dels primers anys de la meva professió comencés a treballar amb ciclistes. Als meus 20 i pocs anys vaig ser fisioterapeuta de la selecció catalana de pista i anys després de la selecció espanyola. Aquests fets, em van portar a viatjar per tot el món durant molts anys anant a competicions i campionats, Austràlia, Mèxic, Regne Unit, Los Angeles… de vegades quan em despertava no sàvia bé on era, calia situar-se primer. Un dels meus assoliments més importants en aquesta trajectòria, ha estat ser el fisioterapeuta de l’equip olímpic espanyol de ciclisme als jocs olímpics d’Atenes el 2004 i Pequín 2008, en ambdues ocasions l’equip ciclista va ser el que va assolir més medalles. Després de Pequín, tot i que el món del ciclisme m’apassiona, em vaig plantejar si volia seguir amb aquest ritme. Per mi que sóc un gran SCLERANTHUS va ser difícil decidir. Finalment vaig decidir deixar-ho, encara que segueixo tenint molt bona relació amb tots ells.

  Aquesta decisió va comportar que comencés a treballar a Salou com a responsable del servei de fisioteràpia de l’ICS, fins que l’any 2015 em vaig establir com a professional lliure. L’experiència d’aquests anys m’ha permès crear una fusió entre els meus coneixements i la pràctica, que ha contribuït a assolir un alt grau d’efectivitat i resolució en els tractaments. Aquesta fusió m’ha permès integrar eines com la kinesiologia per establir un diagnòstic energètic a partir dels grups musculars, la reflexologia com a mètode complementari per la recuperació esportiva, com també aplicar l’osteopatia seguint l’ordre dels teixits tractant l’epidermis, testant així el sistema neurovegetatiu i les seves relacions somatoemocionals, obtenint una forma integradora i holística de tractar el cos a través del tractament osteopàtic funcional.

  M’interessa molt la biomecànica, el moviment i la fisiologia del cos humà, també m’agrada molt dibuixar, i al meu cap hi tinc un registre molt exacte de músculs, tendons, lligaments, articulacions i moviment, això, junt amb la meva creativitat em genera constants reflexions al voltant del cos i la salut. El meu treball de fi de màster de posturologia planteja una fusió entre les plantilles posturals i els punts reflexes dels peus per tal d’obtenir efectes en la millora de la salut. També fruit d’aquest estudi, he creat una cartografia de les zones reflexes dels peus i he establert correlacions entre aquestes i les plantilles posturals. Un dels altres resultats planteja la possibilitat d’establir una lectura somatoemocional a través dels peus i la seva relació amb la postura. Aquest estudi va donar peu, mai millor dit, al meu primer llibre “Relació de les somatotopies dels peus amb les plantilles posturals” i a una recerca que tan sols ha fet que començar.

 • Col·legiat número 4406.

  • 1998 – 2001- Diplomatura en Fisioteràpia per la Universitat de Vic, UVIC.
  • 2015 – 2016 – Postgrau en PNIE (Psico Neuro Inmuno Endocrinologia), Universitat de Barcelona.
  • 2013 – 2015 – Formació en PNS (Osteopatia Pneuro Sensorial), Universitat de Barcelona.
  • 2011 – 2013 – Màster en Posturologia, Universitat de Barcelona.
  • 2011 -2012 – Postgraduat de Especialista en Osteopatia Pediàtrica (Edició I i II), EFO (Escola Espanyola de Formació en Osteopatia), Valencia.
  • 2005 – 2007 – Postgraduat en Osteopatia Estructural, Universitat Gimbernat. Barcelona
  • 2006 – 2006 – Tècniques Miotensives y manipulatives de columna i pelvis, Centre dalt rendiment de Sant Cugat.
  • 2004 -2005 – Especialista Universitari en Reflexologia Podal, URV (Universitat Rovira i Virgili)
  • 2004 – 2005 – Curs d’extensió en Bioenergètica i Teràpia Floral, URV Tarragona.
  • 2004 – 2004 -Noves tendències treball postural, INEFC, Barcelona.
  • 2004 -2004 – La salut de les articulacions a la pràctica esportiva: prevenció i alternatives terapèutiques, Institut Nacional d’Educació Física, Barcelona (15 h).
  • 2003 – 2003 – Curs de Medicina Tradicional Xinesa, Centre de Medicina Tradicional i Natural de l’Hospital Ciro Redondo. Artemisa, Cuba.
  • 1999 – 1999 – Shiatsu: Introducció i conceptes bàsics, Escola d’expressió i psicomotricitat. Institut d’Educació, Barcelona.
  • 1999 – 1999 – El procés de la Polaritat, Escola d’Expressió. Institut d’Educació, Barcelona
  • 1999 – 1999 – Curs d’anatomia pel moviment, centre de pedagogia corporal EIX, impartit per Blandine Calaix, Girona (32 h).

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.