Teresa Montaner

Infermera, LLicenciada en MTC i màster en Teràpia Neural

La Teresa és infermera llicenciada  en medicina tradicional xinesa per la Universitat de Pequín, diplomada en reflexoteràpia per l’Escola Alemanya de Barcelona, ha realitzat estudis de teràpia neural, kinesiologia i teràpia floral. Monitora de Chi Kong terapèutic, massatge infantil i preparació al part. En la seva activitat professional integra el treball clínic i la docència.

 • El meu nom es Teresa Montaner Montaner. La meva aspiració per gaudir d’una vida plena i saludable, i la passió per la natura i l’esport, m’ ha portat a cercar contínuament, i a innovar els meus coneixements vers la salut. M’agrada corre i nadar mar endins, sóc molt aventurera, m’evadeixo anant a la natura sempre que puc i m’encanta l’esquí de muntanya. L’altre gran passió és el meu fill Roger que aquest any ja ha començat la universitat.

  Després d’estudiar i treballar com Infermera convencional els primers anys, l’ observació en l’evolució dels pacients, les meves pròpies dolències i la malaltia de la meva mare varen ben aviat incidir per ampliar la visió en el camp de la infermeria i obrir nous camins cap una concepció global de la persona i del univers.

  Vaig començar amb la reflexologia ja fa més de 20 anys, allí vaig conèixer la Neus. Compartim una mateixa mirada de la salut i sempre ens hem mantingut contacte, des de fa 3 anys formo part del seu equip de treball. Uns anys desprès vaig interessar-me per la Medicina Tradicional Xinesa, i va ser molt satisfactori poder fer les pràctiques de la formació a l’hospital de Pequín i conviure de prop la cultura oriental. També m’he format en Teràpia Neural i formo part del grup d’infermeres de Teràpies Complementaries del COIB.

  Sempre he sentit inquietud per entendre el cos i els significats corporals. Aquest interès i la meva passió per l’esport, han generat una continua investigació en aquest camp, el Qui-kong terapèutic, el Ioga, la bioenergètica psicocorporal i la polaritat són algunes de les eines d’ incidència psicocorporal que, junt amb la Dansa Moviment Teràpia, utilitzo de manera integrativa per ajudar a les persones.

  Actualment ofereixo els meus serveis al Centre de Teràpies Integrades de Neus Esmel a Tarragona, al Monestir de Sant Benet de Montserrat conjuntament amb la Teresa Forcades, i a Vilanova i la Geltrú en la meva consulta. Col·laboro amb la docència de les teràpies complementaries a la Facultat d’infermeria de la URV, al Centre de Neus Esmel i en la Formació de Dansa Moviment Teràpia Transpersonal. També imparteixo tallers grupals d’Exercicis Bioenergètics a PsiqueSoma.

  • Infermeria a l’ Escola Universitària de Bellvitge al 1981-83, especialitat en Infermeria del Treball.
  • Diplomada en Teràpia de les Zones Reflexes dels Peus a l’Escola Alemanya H. Marquart, 1993-94.
  • Llicenciada en Medicina Tradicional Xinesa a l’ Escola Superior de MTC de Barcelona adherida a l a Universitat de Beijing, 1995-99.
  • Qi-Qong Terapèutic a l’Institut Europeu de Qi-Qong, 1997-00.
  • Instructora de massatge infantil per A. Internacional AEMI, 2004.
  • Màster en Teràpia Neural i Odontologia Neurofocal a l’ Escola Universitària de Sant Joan de Deu a Barcelona. 2010-2012.
  • Processos Somàtics al Spirit adherit a Institut de Psicoteràpia Corporal i Energètica, 2008 – 2011.
  • Curs Bàsic de Teràpia de la Polaritat amb Dr. Jim Feil, 2014.
  • Formació en Dansa Moviment Teràpia Transpersonal, A. Psique Soma amb M.Sideri, 2013-16.

Trackback from your site.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.